22 Ocak 2018 Pazartesi

Blok Zinciri (Blockchain) Nedir ? Nasıl Oluşturulur ?



Blok Zinciri (Blockchain)

Blockchain temel anlamda dağıtılmış bir hesap defteridir. Sisteme dair olan her kişi, sistemdeki iki kişi tarafından yapılan gönderimi onaylayarak kaydını tutar. Bu sayede direk olarak kişiden kişiye (Peer to Peer) para gönderimi gerçekleştirilir. Bu gönderim de sistemdeki madenciler tarafından onaylanarak resmileştirilir. Bu sayede hem kişiden kişiye gönderim imkanı tanınıyor hem de bu gönderimin sistemdeki kişilerin çoğunluğu tarafından onaylatarak aracı kuruma ihtiyaç duymadan gönderim onaylanmış olur


block zinciri

Blok Zinciri (Blockchain) Hesabı Oluşturma

Bitcoin kullanan birçok kişinin bitcoinlerini bulundurduğu site olan blockchain sitesine nasıl üye olabileceğinizi ve sitenin kullanımını anlatacağım.

Öncelikle siteye bu link üzerinden kayıt oluyoruz: Blockchain

Resimde işaretlenen alanları kendi bilgileriniz ile dolduruyorsunuz.Kayıt olduktan sonra mail adresinize gelen aktivasyon mailini onaylıyoruz.
block chain

Oluşturduğunuz hesabınızı mail üzerinden aktivasyon ettikten sonra mailde bulunan cüzdan numarasını giriş yapmak için kullanacağız bu yüzden o cüzdan numarasını bir kenara not ediniz.
block chain kayıt


  1. Hesabınızda bulunan bitcoin miktarı ve değerinin ne olduğu yazıyor.
  2. Bitcoinin anlık olarak fiyatı.
  3. Bitcoin göndermek istediğinizde Gönder butonuna tıklayarak gönderebilirsiniz.
  4. Bu kısımda size özel olarak verilen bitcoin cüzdan kodu bulunmaktadır.Size bitcoin göndericek olan kişilere buradaki cüzdan kodunuzu vererek bitcoin alabilirsiniz.
block zinciri kayıt ol

  1. Bitcoin göndereceğiniz kişinin bitcoin cüzdan kodunu girmeniz gereklidir.
  2. Göndereceğiniz bitccoin miktarını girilen kısım.
  3. Göndereceğiniz bitcoinin fiyatı.
  4. Bitcoini gönderirken herhangi bir açıklama girmek isterseniz diye oluşturulmuş alan.
blockchain

  1. Burada bulunan kod sizin bitcoin cüzdan kodunuz oluyor.
  2. Talep edeceğiniz bitcoin miktarı.
  3. Talep edilen bitcoin miktarının fiyatı
  4. Talep edilirken herhangi bir açıklama girmek isterseniz diye oluşturulmuş alan.
blockchain kapak
Bu alanda bitcoin ile yaptığınız bütün işlemler gözükmektedir.
block chain kayıt ol

Her sanal ortamda olduğu gibi bitcoin hesabınızın güvenliğide oldukça önemlidir.Hesabınız ile ilgili bilgileri unutursanız diye farklı güvenlik önlemleri vardır.

  1. Mail  doğrulama işlemini mutlaka yapınız.Başka birileri sizin hesabınıza giriş yapmaya çalıştığında mail ile bilgilendiriliyorsunuz.
  2. Bitcoin hesabınız ile ilgili herhangi bir bilgiyi unutursak diye 12 kelimeli ifade sistemi vardır.Hesabınızla ilgili bilgileri tekrardan alabilmek için bu 12 kelimeyi bir yere kesinlikle not ediniz ilk istenilen şey bu 12 kelimeli ifade olacaktır.
  3. Şifrenizi hatırlamanız için bir ipucu girebilirsiniz.
  4. Hesabınızı telefon numarası ile ilişkilendirebilirsiniz.Bu güvenlik için oldukça önemlidir.
  5. Bu kısım ise bitcoin hesabınıza her giriş yaptığınızda telefonuna tek seferlik bir şifre gelecektir.Siteye giriş yaptıktan sonra bu şifre ile hesabınızı doğrulamanız gerekir.
  6. Hackerlar tarafından korunabilmek için önemli bir güvelik sistemidir.Vpn tarzı iplerden giriş yapılmak istenirse otomatik olarak engeller.
block zinciri kayıt olmak

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder